середа, 1 грудня 2021 р.

День протидії ВІЛ

Щороку 1 грудня, згідно з рішенням ВООЗ та Генеральної Асамблеї ООН, у всьому світі відзначають День протидії ВІЛ. 

День протидії ВІЛ – це можливість дізнатися про факти щодо поширення ВІЛ-інфекції, а також це ще одна нагода привернути увагу до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасного виявлення цього захворювання.

З нагоди відзначення цього дня  у гімназії був проведений тренінг «ВІЛ/СНІД – загроза людства» для учнів 8-Б класу. Його провела вчитель біології та основ здоров’я Ковальчук Людмила Михайлівна.

Традиційним символом цього дня є Червона стрічка, яку вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ використали вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Сенс і зміст цього заходу спрямовані на актуалізацію знань підлітків про одну з найбільш глобальних проблем світу. Було багато запитань, багато відповідей, дискусій та цікавих неординарних вправ, але загалом з цього напливу інформації учасники винесли для себе найбільш важливе: накопичили систему нових знань, визначили правила безпечної поведінки, підвищили рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, зрозуміли, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах найкращі методи профілактики СНІДу.

Друзі, не забувайте про профілактику та бережіть своє здоров’я.














































Немає коментарів:

Дописати коментар