понеділок, 3 грудня 2018 р.

ВІЛ-СНІД – стосується кожного!

Один раз на рік  настає день, коли про СНІД згадують всі, а саме – 1 грудня. Цей день став  одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і дає можливість підвищити рівень обізнаності про це захворювання та його профілактику. Епідемія ВІЛ/СНІДУ в Україні є наймасштабнішою та найнебезпечнішою в Європі і вже охопила 1,63% всього дорослого населення країни. Причому це захворювання поширюється не лише серед так званих «груп ризику», але і серед всього населення. На сьогоднішній день в Україні живуть 440 тисяч ВІЛ-інфікованіх людей. За 20 років поширення інфекції більше 12 тисяч хворих вже померли.
У рамках Всесвітнього дня підтримки ВІЛ-інфікованих людей був запрошений лікар-інфекціоніст Новгород-Сіверської ЦРЛ Недашківський А. Л., який розповів учням 10-х класів про заходи профілактики  захворювання та формування адекватної поведінки у відношенні до хворих, розглядалася статистика цього захворювання в Україні та світі, обговорювалися шляхи зараження та симптоми.

Після чого учні разом із наставниками вийшли на вулиці м. Новгород-Сіверського із  акцією «Молодь за життя без СНІДу», під час якої роздавали буклети перехожим та розповідали їм про акцію. Адже, поінформованість кожного про шляхи зараження ВІЛ, пропаганда здорового способу життя – є запорукою до подолання цього захворювання. В ім’я щасливого життя майбутніх поколінь необхідно ще раз нагадати всім про те зло, яке несе безвідповідальна поведінка. Потрібно перетворити знання про шляхи інфікування ВІЛ на усвідомлені дії щодо його попередження.















Немає коментарів:

Дописати коментар