вівторок, 24 жовтня 2017 р.


Проект "Вчимося жити разом"

З 24 -25 жовтня на базі Новгород – Сіверської гімназії №1  пройшли тренінги «Вчимося жити разом», в якому прийняли участь вчителі навчальних закладів міста та методист відділу природничо-математичних дисциплін ЧОІППО К.М.Симонова.
Метою проекта є підготовка вчителів з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом».


Розроблена програма навчально-методичного комплекту «Вчимося жити разом» для початкової, основної та старшої школи. Вона спрямована на розвиток у дітей відповідного віку соціальних навичок, таких як: ефективне спілкування, співчуття, повага до прав людини, робота в команді, запобігання конфліктам і їх конструктивне розв’язання, протистояння негативним соціальним впливам, переговори, медіація, примирення.
Тренінгові заняття реалізують компетентнісний підхід до навчання учнів, який визнано у світі найефективнішим для розвитку психосоціальних навичок.
Урок-тренінг на тему: "Стоп булінг", провела тренер проекту Ковальчук Людмила Михайлівна, вчитель основ здоров’я.
 На цьому тренінгу вчителі дізналися які є форми булінгу і під час обговорення метафори зрозуміли, що булінгу може зазнати будь-яка дитина у школі, але жодна не заслуговує на таке ставлення. Працюючи в групах і за допомогою вправи "Підражнювання чи булінг" проаналізували різницю між цими поняттями. Вправа "Рука допомоги" допомогла в розробці власної стратегії боротьби з булінгом. А серця доброти які вчителі подарували один одному зігрівали протягом наступного тижня їх душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар